搜索
设为首页收藏本站
建筑时空 首页 建筑作品 工业建筑 查看内容

欧莱雅德国总部建筑设计欣赏

2018-10-3 17:36| 发布者: ccbuild| 查看: 2076| 评论: 0

简介:除了共计1,000个固定工位的开放式工作区域之外,这一全新的办公环境还设有890处灵活的办公点:包括大量创新思考的小隔间,会议室,电话间和一个无音室。员工可依据偏好来自由选择坐着或站立办公,既可以同团队一起边 ...

 

除了共计1,000个固定工位的开放式工作区域之外,这一全新的办公环境还设有890处灵活的办公点:包括大量创新思考的小隔间,会议室,电话间和一个无音室。员工可依据偏好来自由选择坐着或站立办公,既可以同团队一起边讨论边工作,必要的情况下又可以利用充沛的静谧空间不受干扰地完成某项任务。

 

In addition to the open-space areas with a total of 1,000 permanent workplaces, the new working environments provide an additional 890 flexible workplaces: these include a large number of smaller think tanks, meeting rooms, phone booths and a silent room. It is left for the employees themselves to decide whether they prefer to work in a seated or standing position, whether they need to work with a team, or, if necessary, take advantage of one of those many retreats to focus on a task with zero distraction. 

 

 

所有办公楼层都有一个共同特点,即在中央区域有一个半开放式、或者完全开放的会议室,围绕此会议室整齐排列成片的开放式办公区域。天花板、墙壁和地板安置的高水准吸音材质,以及办公桌旁边的垂直吸音板,共同保证了开放的办公空间拥有高品质的声音效果。

 

Each office floor is characterized by a meeting zone in the central area, semi-closed or completely open, around which the open working landscapes line up. The open-space areas offer high acoustic quality, which was achieved by an above-average sound absorption coefficient of the ceiling, wall and floor materials as well as vertical acoustic panels at the desk.

 

 

随着此次搬迁,欧莱雅的员工们也革新了他们的办公方式。开放式的工作环境和大量可选择的办公空间,使员工们可为不同的任务选择最佳的工作环境。为了最大程度地满足使用者们个性化的需要,室内设计新开发了大约1,000种定制家具,其中包括仿照该栋建筑外观而设计的“欧莱雅产品架”。这栋地平线大楼的建筑本身和内部设计彼此互补,相得益彰。

 

Along with the relocation, the employees of L'Oréal have renovated their way of working.Thanks to the open working environments and plenty many alternative workplaces, employees can choose best places for every job. Furthermore, a total of about 1,000 special furniture units were developed, to best meet the individual needs of the users, including the "L'Oréal product shelf", which resembles the shape of the building. The interior design of tower Horizon and the architecture itself complements one another.

 

 

开放式的内部设计也能通过该建筑的玻璃立面向外呈现出来——“这座透明的大楼向整个城市开放,表达了该公司不仅仅对其雇员负责,还肩负着对整个社会的责任感。新总部以一种特别的方式完美传达了欧莱雅品牌的价值观。”事务所高级合伙人Volker Weuthen说。

 

The open interior design is also reflected on the outside in the glass façade of the building: "The transparent house opens up to the city, symbolizes that the corporation is committed not only to the employees, but also to the whole community. The new headquarters conveys the values of the L'Oréal brand in a special way," said Volker Weuthen, HPP’s Senior Partner.

 

 

首层平面图 

Ground floor plan

 

二层平面图

Second floor plan

 

标准层平面图

Standard floor plan

 

 

项目信息

 

项目名称:欧莱雅地平线“J1”

地点: Johannstrasse 1, 杜塞尔多夫

业主:The Developer (Horizon的子公司)

承租方:欧莱雅德国

建筑设计: HPP Architects

高级合伙人:Volker Weuthen

项目经理:Christoph Ebert

室内设计经理:Wolfgang Miazgowski

长度: 90 m

进深:16 m

高度:60 m

建筑面积:25,000 m2(地上)

总建筑面积:38,000 m2

使用面积:22,000(地上)

绿建:目标DGNB 金奖

起建日期:2015

竣工日期:2017

 

Project Information

 

Project Name: L'Oréal Horizon "J1"

Location: Johannstrasse 1, Düsseldorf

Client: The Developer

Tenant: L'Oréal Germany GmbH

Architect: HPP Architects Ltd.

Senior Partner: Volker Weuthen

Project Manager: Christoph Ebert

Interior Design Manager: Wolfgang Miazgowski

Building lengths: 90 m

Building depth: 16 m

Height: 60 m

GFA above ground: 25,000 m2

GFA total: 38,000 m2

NFA: 22,000 m2 above ground

Certification: DGNB Gold targeted

Start of Construction: 2015

Completion: 2017

收藏 邀请
鲜花
鲜花
握手
握手
雷人
雷人
路过
路过
鸡蛋
鸡蛋
已有 0 人参与

会员评论

返回顶部